Kapten Thybäck

THEODORA

Theodora angjorde Hamnen i Gedser på Danmarks sydspets dagen innan stormen drog in, dagen efter fortsatte de hårda vindarna och många båtar blev kvar i hamnen, liksom jag.

För egen del ägnade jag dagen åt att byta transportföretag och att samordna det hela, när det stod klart att själva transporten sker först den 13 Juni, valde min co-Skipper att ta färjan hem till Ystad.

Peter (co-Skippern) har varit till ovärderlig hjälp under sträckan Karlshamn - Gedser, och han kanske mönstrar på igen efter sjösättning i Slovenien.

Jag blev kvar i Gedser även under lördagen, inte minst på grund av att jag blev inbjuden till grillparty av våra danska vänner Nete och Axel som bor en bit norrut.

Det blev en oförglömlig och magisk kväll i den varma kvällssolen i den lummiga och frodiga trädgården, där vi skålade och frossade i gamla goda minnen.

Söndag morgon kastade jag loss ifrån Gedser med siktet inställt på ön Fehmarn i Tyskland, svaga vindar till en början men allteftersom ökade vinden som gav mig en kraftig slör och god fart mot min destination.

Väl framme i hamnen fick jag hjälp med angöringen av en ung svensk kvinna som tyckte det var roligt att se en svenskflaggad båt i hamnen, det hela slutade med att hon och hennes tyska pojkvän bjöd över mig på en efterlängtad kvällsmiddag.

5. jun, 2022