Kapten Thybäck

THEODORA

När det gäller frågan om att transportera Theodora landvägen från Trawemunde till Koper i Slovenien, har jag varit i kontakt med det svenska båttransportföretaget Karlan i Munkedal, som informerat om att jag ska höra av mig när jag är i Trawemunde.

Så här några dagar innan jag angör Tyskland, kontaktade jag företaget som uppger att dom kan transportera båten den 10 Juni, vilket i sig är positivt, om det inte vore för att jag tycker att transporten är relativt dyr, de vill ha 57 000 svenska kronor.

Så, i förrgår hittade jag ett tyskt företag som vid ungefär samma tidpunkt kan transportera Theodora till Slovenien för 2950 euro plus moms, vilket i svensk valuta blir cirka 38000.

Alltså en mellanskillnad på 19000 svenska kronor, vilket i skrivande stund får mig att ompröva värdet av att anlita det svenska företaget, när jag för en stund sedan öppnade mailboxen för att informera om mitt beslut, ser jag ett meddelande om att företaget ifråga höjt priset med 11000 kronor på grund av det höjda dieselpriset.

Helt plötsligt ligger mellanskillnaden på 30000, vilket fick mig att bjuda in min trevlige båtgranne Daniel ifrån Rostock, som kollade upp det tyska företaget och gav mig sin välsignelse.

Senaste budet är att det tyska företaget transporterar Theodora till Slovenien den 13 Juni, vilket i sin tur innebär att jag förhoppningsvis påbörjar seglatsen längs den Kroatiska kusten den 15 Juni.

Vilket kan vara bra att veta för er som signalerat om att segla med en eller fler delsträckor i dessa underbara vatten.

2. jun, 2022