Kapten Thybäck

THEODORA

Denna sommar ligger mitt företag i dvala, vilket i sin tur innebär att den professionella verksamheten tar en paus, eftersom den osedvanligt vackra segelbåten Theodora, ska transporteras ifrån vårt avlånga land till vår lilla ö Chalki i Grekland.

Planen är att jag i Juni månad seglar söderut med destination Trawemunde, där Theodora lastas på en trailer för vidare transport till staden Koper i Slovenien, varefter jag seglar längs den Kroatiska kusten, via Montenegro, Albanien mot slutdestinationen Chalki sydväst om Rhodos.

Tanken är att det ska vara möjligt för någon eller några medpassagerare att segla med mig valfri sträcka, för närvarande är det fyra personer som anmält intresse för att vara med på sträckan Koper till Dubrovnik.

Veckan efter seglar vi via Montenegro, Albanien och Korfu, genom Korintkanalen till den lilla fina ön Aigina tio sjömil söder om Aten, sista veckan seglar vi vidare via Kythnos, Naxos, Astipalia, Kos mot slutdestinationen Chalki.

Premisserna för dessa seglingsveckor handlar om ” Sailing as paying crew ” det vill säga att var och en delar de kostnader som gäller under en seglingsvecka, summan kan variera beroende på exempelvis hamnavgifter och om vi seglar eller går för motor.

Erfarenhet eller kunskap om segling är inget krav för passagerare, däremot är vaccination mot covid -19 en slags biljett.

Väl mött på böljan blå!

Göran Thybäck

076-7925577

23. jan, 2022