Kapten Thybäck

THEODORA

Under ett antal år har jag hyrt segelbåt för att erbjuda vänner och vänners vänner oförglömliga seglingsveckor i Medelhavet, alla dessa veckor har varit helt underbara och jag minns dem med stor glädje.
Eftersom detta med att hyra båt är väldigt kostnadskrävande och omständligt, har vi landat i ett beslut om att investera i en egen båt, vilket blev verklighet för några veckor sedan då vi köpte en Wasa 55:a i Västervik.
Denna segelbåt byggdes i endast 67 exemplar och betraktas som ”havets vinthund”, båten är 44 fot lång men endast 2.5 meter bred, med andra ord är båten oerhört smäcker och byggd för segling, trots dess slanka linjer finns det tre dubbelhytter och två stickkojer.
Denna båt kommer att seglas ner till vår lilla ö Halki i Grekland under våren/försommaren 2020, där det bland annat handlar om att segla inomskärs längs den Kroatiska kusten, via Corfu, Lefkas, Korintkanalen och vidare ner mot Halki.
Hör av dig om du vill segla med under några av dessa veckor, tilläggas bör att du kan kombinera segling med boende i vårt lilla underbara hus på Halki, där du bor på land men utnyttjar vår segelbåt till olika dagsutflykter till underbara platser, vikar, stränder och laguner runt vår underbara ö.
Hör gärna av dig i tid eftersom dessa seglings- och boendeveckor har en tendens att bli uppbokade relativt snabbt, inte minst med tanke på att själva prisbilden ligger långt under det normala.

11. dec, 2019