Kapten Thybäck

THEODORA

Sitter just nu i ett gammalt stenhus i gamla stan på Rhodos, långt ifrån de kommersiella stråken, här sitter jag ensam med en gråvit katt och begrundar alla underbara seglingsveckor denna säsong.         Jag tänker tillbaks på alla spännande dagar, människor och minnen ifrån våra dagar och veckor tillsammans.

Det smyger sig på en känsla av att jag lever i den bästa av två världar, dels lever jag i den helt underbara Medelhavsvärlden samtidigt som jag har förmånen att återvända till ett fantastiskt land av fred, någorlunda jämlikhet, stabilitet, välfärd och social trygghet. 

Trots att jag för närvarande trivs alldeles utomordentligt bra i denna underbara del av världen, börjar jag längta efter att ge mig ut på jakt efter höstkantareller i Hälsinglands storskog, bära in ved till köksspisen och skotta snö framöver.

När sedemera ryggen kroknat av allt snöskottande vet jag av en begynnande längtan över att återvända till Medelhavets klarblåa vatten, där jag hoppas på att dela alla underbara upplevelser med Dig som läser dessa rader just nu - hör av dig i tid eftersom bokningar ramlar in i skrivande stund.

21. sep, 2015