Kapten Thybäck

THEODORA

Vinden tjuter i husknuten, regnet slår mot köksfönstret i den svarta lördagsnatten, lammgrytan puttrar på järnspisen och väderprognosen säger att snön är i antågande.
Jag gillar verkligen årstidsväxlingarna även om vintern kan kännas dryg, å andra sidan uppskattar man verkligen vårvärmen när den kommer.
I dag är det exakt en månad sedan jag återvände hem efter nästan fyra månader i den grekiska övärlden, där jag seglat omkring med en massa härliga människor ifrån vårt avlånga land.
Det är verkligen en höjdare att få återvända hem i vetskapen om att sommarens seglingsveckor fungerat på ett alldeles utomordentligt sätt, folk har varit nöjda, solen har strålat ifrån en klarblå himmel, vattnet lika underbart som vanligt och maten har varit enastående – särskilt getgrytan på Tilos.
Som det ser ut i skrivande stund kommer jag att nästa sommar segla samma båt fyra veckor i juni, de två sista veckorna i augusti och fyra veckor i september, eftersom förfrågningar redan dykt upp anar jag att det inte blir några problem att fylla upp dessa veckor.
Så, om du vill följa med en vecka till sommaren bör du höra av dig i tid!
Hälsningar från Göran Thybäck

1. nov, 2014