Kapten Thybäck

THEODORA

Då sjunger man liksom på sista versen för den här säsongen, på fredag seglar jag sista sträckan till Kos som är båtens hemmahamn, sedan återstår några dagar då jag försöker vänja mig vid fast mark under fötterna innan jag styr kosan mot vårt avlånga land.
Den här sommaren har jag tillbringar 102 dagar till havs i den grekiska övärlden, vilket hitintills är något av ett rekord när det gäller antal dagar på böljan blå.
Så här i mitten av den sista seglingsveckan känns det lite vemodigt att lämna detta paradis på jorden, samtidigt som jag tycker att det ska bli skönt att komma hem till alla goa människor i byn, plocka svamp och börja bära in ved framöver.
På tal om byn har jag denna sista seglingsvecka med mig några bybor, vilket i sin tur handlar om Per-Åke och Annie som tagit med sig kompisen Olle, dessutom har vi en man från trakten som heter Stig, det är ett härligt gäng som gör livet lätt för skepparen.
Just nu befinner vi oss på den gröna ön Tilos, där vi lagt oss innanför piren vid Antonios restaurang, där jag senare i kväll kommer att avnjuta ”lemongoat”, vilket är min favoriträtt.
Här har vi varit hela dagen på grund av lite för tuffa vindar ute till havs, men det finns sämre platser att bli inblåst på, det går ingen nöd på oss och i morron seglar vi till Chalki.

24. sep, 2014