Kapten Thybäck

THEODORA

I mitt förra blogginlägg berättade jag om ett märkligt sammanträffande som innebar ett lyft för vårt projekt, och av alla övriga magiska möten vill jag nu berätta om en märklig händelse som har sin bakgrund i att jag för drygt en vecka sedan vandrade runt på ön Chalki i hopp om att i denna storslagna natur hitta en lämplig plats för grupper som vill ägna sig åt kontemplation, meditation och yoga.
Efter en knappt timmes vandring uppåt bergen på den östra sidan av ön hittade jag ett litet övergivet kapell som efter vissa åtgärder skulle bli en alldeles utomordentligt lämplig plats för sinnesro av olika slag.
Under vandringen tillbaks till byn funderade jag på hur vi kan luska ut vem som äger mark och kapell, tre dagar senare tog vi färjan till Rhodos där det var dags att planera hemfärden till Sverige. Samma dag fast senare på kvällen sökte vi upp ett internetkafé där jag brukar skriva ut mina boardingkort, eftersom Ingrid var med var ägaren extra språksam just denna gång, vilket bland annat kom till uttryck i att han klickade fram sin facebooksida för att visa oss bilder på barn, familj och annat med koppling till hans historia.
Helt plötsligt klickar han fram en bild ifrån Chalki och berättar att hans mor är ifrån denna ö, på nästa bild ser jag ”vårt kapell” skymta i horisonten och jag ska precis berätta om vår vision om kapellet när kaféägaren säger att här ser ni en bit mark som jag äger upp till kapellet i horisonten.
I detta ögonblick svindlar det en aning och Ingrid och jag blir minst sagt ”mållösa”, av den anledningen är det ingen överdrift att kalla detta möte magiskt!

28. apr, 2014