Kapten Thybäck

THEODORA

Under hösten och vintern har jag använt min hemsida och blogg för inlägg och reflektioner inom många olika ämnesområden, men när det nu går emot ljusare tider och det inte står på förrän jag kastar loss för nya seglingsäventyr på varmare breddgrader.
Kommer min hemsida att präglas alltmer av det som har att göra med segling och den grekiska övärlden, framför allt Dodekaneserna, det vill säga de så kallade tolvöarna runt Rhodos.
Som ni säkert redan vet anordnar jag semesterveckor till havs i Medelhavet och dessutom erbjuder jag temaveckor under rubriken ”Att navigera till havs och i livet”, då vi bekantar oss med bland andra Sokrates, Platon och Aristoteles.

En nyhet för i år blir kullinariska temaveckor, då vi bekantar oss med den grekiska världens spännande matlagningskultur, vilket bland annat innebär att vi gör studiebesök i flera olika grekiska kök. För att inte tala om våra egna vågade experiment i kabyssen.

En annan nyhet är att jag troligtvis kommer att ha den underbara ön Chalki som bas och utgångspunkt för mina seglingsveckor, på denna ö kan jag dessutom ordna bra boende och möjlighet till mindre och större konferenser.

Under januari månad kommer jag att starta upp ett företag och rikta mig till en bredare och större kundkrets (hitintills har jag mest haft med släkt, vänner och vänners vänner) men jag är mån om att mina vänner - och inte minst facebookvänner – fortsättningsvis gör mig sällskap på böljan blå.

Av den anledning vill jag att du hör av dig i tid om det skulle vara frestande med en vecka till havs till sommaren.

3. jan, 2014